Waar moet een goede laptoptas aan kunnen voldoen?

Een laptoptas moet méér kunnen bieden dan bescherming en comfort alleen. Want naast je laptop wil je natuurlijk ook accessoires op een makkelijke manier met je mee kunnen nemen. Denk daarbij aan je muis, een muismat en diverse soorten kabels. Maar wat is een laptoptas precies en waarin verschillen ze van gewone rugzakken of tassen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het belang van een goede tas voor jouw laptop of notebook.

 

Waarom kiezen voor een laptoptas?

Jouw notebook of laptop is een waardevol bezit. Uiteraard ga je hier zo voorzichtig en netjes mogelijk mee om. Nou is dat thuis niet zo’n probleem. Het apparaat zal dan voornamelijk op tafel staan of een vaste plek innemen op je bureau. Maar hoe doe je dat eigenlijk onderweg of op reis? Juist dan wil je jouw computer de bescherming kunnen bieden die het nodig heeft. Een gewone tas of een hardcover voor de notebook is dan vaak niet voldoende. Deze opties zijn niet schokbestendig waardoor ze het kwetsbare apparaat niet kunnen beschermen tegen impact van buitenaf. En het laatste wat je wil is een barst in je scherm of een intern defect. Ook wil je accessoires overzichtelijk met je mee kunnen nemen, op een makkelijke en comfortabele manier.

 

Belangrijke eigenschappen en mogelijkheden

Een tas voor een notebook moet aan andere eisen kunnen voldoen dan een gewone rugzak of tas. Is een laptoptas niet voorzien van de juiste opbergvakken, compartimenten en verdikkingen, dan kan het jouw apparaat geen degelijke bescherming bieden. In elk geval moet een notebook tas de onderstaande eigenschappen bezitten:

  • vervaardigd van hoogwaardig en waterdicht materiaal
  • hoofdcompartiment met verschillende afsluitbare vakken
  • gewatteerd compartiment voor het opbergen van de laptop
  • ergonomisch design met gewatteerde schouderriemen voor nog meer draagcomfort
  • handvat aan de bovenzijde om het transport eenvoudiger te maken
  • voor vak met rits

Naast de bovenstaande praktische zaken, is ook een trendy design van groot belang. De laptoptas neem je namelijk niet alleen mee op reis, maar waarschijnlijk ook naar zakelijke meetings. Juist dan wil je een nette tas die jouw notebook op de juiste manier beschermt.

 

Accessoires meenemen in je laptoptas

Met een laptop alleen kom je niet zo ver. In veel gevallen gebruik je het apparaat in combinatie met een muis, een muismat en de voedingskabel. Misschien wil je ook nog wel andere randapparatuur gebruiken zoals een webcam, een hoofdtelefoon of headset. Ook deze neem je makkelijk met je mee in een laptoptas. Je kunt ze kwijt in één van de vakken binnenin de laptoptas of in het rits vak aan de voorzijde.

 

Waar moet je op letten als je een tas voor de laptop wilt kopen?

De afmeting van de tas is heel belangrijk. In een te grote laptoptas gaat het apparaat schuiven, waardoor een goede bescherming en schokabsorptie niet mogelijk is. Maar, in een te kleine tas komen zowel de laptop als de eventuele accessoires in het gedrang. Een gebrek aan ruimte kan bijvoorbeeld zorgen voor breuken in de oplader van de laptop.

De maat van een laptoptas wordt meestal weergegeven in inches. Deze correspondeert met de inchmaat van het computerbeeldscherm. Een klein beetje speling in de maat is daarbij niet erg. Kies bijvoorbeeld voor een 15.6 inch tas als je een 15 inch laptop hebt. Natuurlijk bestaan er ook laptop tassen met een afmeting van bijvoorbeeld 17.3 inch of juist kleiner. De maat tas die je kiest is dus afhankelijk van de afmeting van jouw apparaat.