Wat moet je weten over de iPhone 14?

Wat moet je weten over de nieuwe iPhone 14? Wat zijn de belangrijkste specificaties van deze smartphone en waar laat je deze repareren als dat nodig is? PC Checkpunt is verheugd over de recente aankondiging van Apple. De iPhone 14 smartphones zijn leverbaar vanaf 16 september. Natuurlijk kunnen wij ook de reparaties voor je verzorgen.De verschillende modellen telefoons uit de iPhone 14 serie

De iPhone 14 serie bestaat uit 4 modellen. Elk model kent zijn eigen specificaties en kenmerken. Wij hebben de nieuwste iPhone 14 smartphones voor je op een rijtje gezet:

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max


Wil je de iPhone 14 Plus kopen? Dan moet je nog even geduld hebben. Deze smartphone heeft met 7 oktober een latere release. Vanaf dan kun je de iPhone 14 Plus online bestellen.Het design van de iPhone 14 toestellen

Het design en ontwerp van de iPhone 14 is voor het grootste gedeelte gelijk aan die van de iPhone 13. Alleen het beeldscherm heeft een groter formaat. De iPhone 14 Pro en Pro Max hebben wel opvallende wijzigingen in het design. Hieronder lees je de belangrijkste.

  • De iPhone Pro en Pro Max hebben geen inkepingen. In plaats daarvan is de opening voor de sensoren zwevend gemaakt. Dit wordt het Dynamic Island genoemd.
  • De iPhone Pro toestellen hebben slanke randen rondom het beeldscherm.
  • De cameramodule en de lenzen aan de achterzijde zijn groter. Daarnaast steken ze ook verder uit. Dit is bedoeld om de lenzen van de camera te beschermen.
  • De iPhone 14 en 14 Plus zijn verkrijgbaar in 5 kleuren. Waaronder Midnight, Star Light, rood, blauw en paars.
  • De Pro is leverbaar in de kleuren zilver, goud, Space Black en Deep Purple.


Het beeldscherm van de iPhone 14

De iPhone 14 heeft een groter beeldscherm gekregen. Een mini variant is er in tegenstelling tot de iPhone 13 niet. Hieronder lees je de beeldschermafmetingen per iPhone 14 toestel.

Toestel                                                          Beeldschermformaat

iPhone 14                                                      6,1 inch

iPhone 14 Plus                                               6,7 inch

iPhone 14 Pro                                                6,1 inch

iPhone 14 Pro Max                                        6,7 inch

Het beeldscherm van de iPhone 14 Pro is ook helderder dan dat we gewend zijn van de iPhone 13 Pro. Het heeft een helderheid van 1.600 tot 2.000 nits in HDR.Always on Display?

De 14 Pro en 14 Pro Max hebben een always-on-display beeldscherm. Dit betekent dat animaties en het stroomverbruik op het beeldscherm automatisch worden gedimd en geminimaliseerd als de telefoon niet actief is. Dit bespaart natuurlijk veel energie. De belangrijkste informatie en bepaalde widgets worden daarbij wel altijd weergegeven.iPhone 14 camera upgrades

Alle toestellen uit de iPhone 14 serie hebben een flinke camera upgrade gekregen. De iPhone 14 en 14 Plus  zijn voorzien van een dubbele camera met brede en ultra brede lenzen van 12 MP. De prestaties zijn verbeterd dankzij een sneller diafragma.

Ook is de hoofdcamera van de iPhone 14 en 14 Plus voorzien van een grotere sensor. Daardoor kun je moeiteloos fotograferen bij weinig licht. Daarnaast is de camera voorzien van een vernieuwde actiemodus. Dit geeft stabiliteit tijdens het maken van video opnamen.

De camera aan de voorzijde is voorzien van True Depth en heeft een autofocus functie.

De Pro modellen uit de iPhone 14 serie zijn voorzien van een groothoekcamera op de achterzijde met een MP van 48. Je kunt fotograferen met veel meer details. De camera maakt namelijk gebruik van beeldbewerking en kan 4 pixels met elkaar combineren. De sensor is ook 65% groter in vergelijking met die van de iPhone 13 Pro. Ook als er weinig licht is kun je tot 2x beter details fotograferen dankzij een Photonic Engine systeem.Nieuwe functies van de iPhone 14 smartphones van Apple

Veiligheid: de nieuwe toestellen zijn voorzien van crash detectie. Crash detectie herkent botsingen en ongelukken met de auto of de fiets. Als de iPhone 14 denkt dat je betrokken bent bij een aanrijding, worden de hulpdiensten automatisch ingeschakeld als je dat wenst. Ook worden de voorkeur contacten direct weergeven op het beeldscherm van de iPhone.

A15 en A16 processors: de niet Pro modellen draaien nog steeds op A15 Bionic chips. Wel zijn deze chips voorzien van een extra GPU wat de prestaties verbetert. De Pro modellen worden voorzien van een nieuwe A16 Bionic chip. Deze heeft een 5 nm processor wat zorgt voor betere prestaties en energiezuinigheid.

Batterijduur: de Pro modellen hebben een accuduur die is verbeterd met 60 minuten. De iPhone 14 Plus heeft een grotere batterij die de accuduur van de Pro moet overtreffen.iPhone 14 laten repareren?

Heb je recent een nieuwe iPhone 14 gekocht of ben je dat van plan? Dan is het ook fijn om te weten waar je jouw nieuwe Apple telefoon kunt laten repareren. PC Checkpunt is gespecialiseerd in iPhone 14 reparatie. Dat geldt natuurlijk voor alle modellen.

Heb je jouw smartphone laten vallen en wil je het beeldscherm van de iPhone 14 laten  vervangen? Of ervaar je problemen met de batterij of software van de iPhone 14 serie? Als officiële Apple Partner repareren wij jouw iPhone 14 telefoon snel, vakkundig en professioneel. Een afspraak plannen voor een iPhone 14 reparatie doe je makkelijk online via onze Apple reparatie pagina. Natuurlijk bepaal je zelf de datum en de gewenste tijd.