// DIENSTEN

Hardware / Herstellingen

In onze huidige maatschappij is de beveiliging en afscherming van belangrijke data een cruciaal gegeven. Door de opkomst van online bankieren & draadloze netwerken, is ook het aantal computerinbraken en fraudezaken constant gestegen. Ervaring leert ons, dat één van de belangrijkste oorzaken de minimale beveiliging van computersystemen en netwerken is. Enkele softwarematige ingrepen in uw computer beveiliging leiden & -netwerk kunnen het echter al een heel stuk lastiger maken voor potentiële inbrekers.

Software

Zoals u eerder al kon terugvinden, is software in 8 op de 10 gevallen de oorzaak van uw computerprobleem. Dit kan gaan van foutieve stuurprogramma’s, virussen of compatibiliteitsproblemen, tot beschadigde systeembestanden. Dikwijls is het moeilijk te achterhalen wat nu precies de effectieve oorzaak is, daarom gaan de meeste computerherstellers eerst en vooral over tot het her installeren van uw besturingssysteem. Hierin maakt PC Checkpunt het verschil.

Na de analyse van het rapport installeren we, na onderling akkoord, de nodige veiligheidsmaatregelen en doen we een laatste test om te zien of alle gaten dicht zijn. Over virussen, trojans, spyware & rootkits…

Verkoop en herstelling van computers en laptops

Wij zijn ervan overtuigd dat een herinstallatie een allerlaatste redmiddel is en zullen dit enkel gebruiken wanneer al onze andere opties opgebruikt zijn. Onze doorgedreven kennis van Microsoft besturingssystemen maakt dat wij in de meeste gevallen toch een oorzaak én oplossing vinden van softwarematige problemen, waardoor de vervelende herinstallatie achterwege kan blijven. Indien wij toch genoodzaakt worden tot een herinstallatie over te gaan, dan doen wij dit enkel handmatig. Dit wil zeggen : voor ons geen “recovery procedures”, wij zijn er zeker van dat een correcte handmatige herinstallatie een beter en betrouwbaarder systeem oplevert dan de vooraf geïnstalleerde software van de fabrikant.

Het gebruik van een antivirusprogramma én het up-to-date houden ervan is dan ook uiterst belangrijk.

Goed om te weten… herstellingen

Teamviewer (Hulp Op Afstand) | Is Het Wel Veilig?

Teamviewer wordt wereldwijd gebruikt door diverse banken, grote bedrijven en regeringsinstanties juist omdat het zo uitermate veilig is. Het is als enige remote control software in bezit van een kwaliteitsmanagementsysteem overeenkomstig ISO 9001, en diverse andere veiligheidscertificeringen. Wilt u meer informatie over hoe de software Teamviewer werkt en hoe veilig het is. Dan verwijzen wij u graag naar de site van Teamviewer. De nummer 1 software voor veilige computerhulp op afstand.

// HERSTELCENTER

Smartphones, appels, laptops en computers

Heeft een virus je Acer-laptop in zijn macht? Heeft je Iphone-smartphone een gebroken scherm? Werkt je iMac-computer steeds trager? Duiken er wel vaker problemen op met je Destkop computer die leiden tot een crash? Verschijnen er vreemde strepen op het beeldscherm van je Asus-pc? Moet de batterij van je Samsung-smartphone vervangen worden? Of heb je water gemorst op je toetsenbord? Bij PC Checkpunt kan je terecht met élk probleem met élk IT-toestel.