// Diensten

Hardware / Herstellingen

In méér dan 80% van de interventies is software de oorzaak van een computerprobleem. Echter, af en toe is ook een hardware matig defect de boosdoener in uw systeem. PC Checkpunt heeft de nodige kennis én ervaring om hardware herstellingen aan computers uit te voeren. Het vervangen van defecte harde schijven, moederborden, voedingen en andere is voor ons een koud kunstje. We zorgen voor een vervangingsonderdeel en voeren de herstelling uit. Nadien wordt uw systeem grondig getest op mogelijke compatibiliteitsproblemen. Indien wij zeker zijn dat alles terug perfect draait, wordt uw toestel terug geplaatst en krijgt u de nodige gegevens omtrent het nieuwe onderdeel plus beantwoorden wij eventuele vragen omtrent de werking ervan. Een computer herstellen is eenvoudig, echter wij zorgen ervoor dat u ook nadien een perfect werkend toestel blijft behouden.

Software

Zoals u eerder al kon terugvinden, is software in 8 op de 10 gevallen de oorzaak van uw computerprobleem. Dit kan gaan van foutieve stuurprogramma’s, virussen of compatibiliteitsproblemen, tot beschadigde systeembestanden. Dikwijls is het moeilijk te achterhalen wat nu precies de effectieve oorzaak is, daarom gaan de meeste computerherstellers eerst en vooral over tot het her installeren van uw besturingssysteem. Hierin maakt PC Checkpunt het verschil.

Verkoop en herstelling van computers en laptops

Wij zijn ervan overtuigd dat een herinstallatie een allerlaatste redmiddel is en zullen dit enkel gebruiken wanneer al onze andere opties opgebruikt zijn. Onze doorgedreven kennis van Microsoft besturingssystemen maakt dat wij in de meeste gevallen toch een oorzaak én oplossing vinden van softwarematige problemen, waardoor de vervelende herinstallatie achterwege kan blijven. Indien wij toch genoodzaakt worden tot een herinstallatie over te gaan, dan doen wij dit enkel handmatig. Dit wil zeggen : voor ons geen “recovery procedures”, wij zijn er zeker van dat een correcte handmatige herinstallatie een beter en betrouwbaarder systeem oplevert dan de vooraf geïnstalleerde software van de fabrikant.

Goed om te weten… herstellingen

Teamviewer (Hulp Op Afstand) | Is Het Wel Veilig?

Teamviewer wordt wereldwijd gebruikt door diverse banken, grote bedrijven en regeringsinstanties juist omdat het zo uitermate veilig is. Het is als enige remote control software in bezit van een kwaliteitsmanagementsysteem overeenkomstig ISO 9001, en diverse andere veiligheidscertificeringen. Wilt u meer informatie over hoe de software Teamviewer werkt en hoe veilig het is. Dan verwijzen wij u graag naar de site van Teamviewer. De nummer 1 software voor veilige computerhulp op afstand.

 

// Herstelcenter
Smartphones, appels, laptops en computers
Heeft een virus je Acer-laptop in zijn macht? Heeft je Iphone-smartphone een gebroken scherm? Werkt je iMac-computer steeds trager? Duiken er wel vaker problemen op met je Destkop computer die leiden tot een crash? Verschijnen er vreemde strepen op het beeldscherm van je Asus-pc? Moet de batterij van je Samsung-smartphone vervangen worden? Of heb je water gemorst op je toetsenbord? Bij PC Checkpunt kan je terecht met élk probleem met élk IT-toestel.