Apple reparatie voor de iPhone of Macbook: waar kan ik dat laten doen?

Een Apple reparatie is mogelijk voor jouw iPhone, Macbook Air, Imac of Macbook Pro. Maar wat kost een Apple reparatie eigenlijk en waar kun je dit het beste laten doen? Apple producten staan er nou eenmaal niet om bekend dat ze zo eenvoudig te repareren zijn.

De speciale bevestigingen die Apple gebruikt maken het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om jouw Macbook of iPhone zelf te repareren. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig.

Kan ik mijn Apple iPhone of Macbook zelf repareren?

Veel mensen proberen thuis reparaties en upgrades uit te voeren aan hun Apple apparaat.

In veel gevallen gaat het flink mis. Je loopt namelijk het risico dat het apparaat beschadigt. Daardoor vervalt niet alleen de garantie, maar zit je ook met een kapot Apple product.

Daarbij heb je voor een reparatie of upgrade een aantal speciale gereedschappen nodig én moet je ook nog eens de  juiste reserveonderdelen kunnen bestellen.

Als consument kun je deze onderdelen niet zomaar bemachtigen. Maar hoe krijg je jouw Macbook Air, Pro of iPhone dan wel op de juiste manier gerepareerd? PC Checkpunt is gespecialiseerd in alle soorten Apple reparatie. Daarnaast hoef je bij ons niet lang te wachten. Iets wat bij een officiële Apple Store wel het geval is. Daar kun je namelijk niet zomaar binnen lopen voor een reparatie. Geen optie dus voor een snelle reparatie. 

Hoe eenvoudig is een Macbook van Apple of een iPhone te repareren?

Eén van de grootste boosdoeners bij smartphones zijn tegenwoordig de batterijen. Een andere iPhone reparatie die veel voorkomt is het vervangen van het scherm. Ondanks dat Apple gebruikt maakt van het beste glas, is een barst of een breuk zo gemaakt. Dat geldt natuurlijk ook voor de Macbook Air en Pro. De iMac is hier wat minder gevoelig voor. Simpelweg om de reden dat deze Apple producten vaak een vaste plaats krijgen.

Apple heeft zowel de batterij als het beeldscherm van iPhones verbetert. Dit betekent dat ze makkelijker te vervangen en te repareren zijn, maar dit kun je nog steeds niet zelf. Maar hoe zit het met andere Apple producten? Het vervangen van een scherm op een iPad is bijvoorbeeld minder eenvoudig als op die van een iPhone. Deze reparaties zijn als vanzelfsprekend ook duurder. De schermen van een Macbook of iPad zijn namelijk groter.

Zowel het scherm en de batterij van een iPhone zijn redelijk makkelijk te vervangen door een ervaren reparateur. Deze reparaties gaan vaak samen met een systeemconfiguratie van het Apple apparaat. Dat is nog een reden waarom je deze telefoon reparaties niet thuis zou kunnen uitvoeren. De tool is namelijk alleen beschikbaar voor professionele reparateurs.

Hoe gaat een Macbook of iPhone reparatie bij PC Checkpunt in zijn werk?

PC Checkpunt is jouw Apple reparatie specialist. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van alle soorten iPhones, Macbooks en iMacs. Je kunt gebruik maken van onze 24-uurs reparatie waardoor je nooit lang op jouw toestel hoeft te wachten. Het is mogelijk om jouw Apple product op afspraak langs te brengen in één van onze vestigingen.


Dat kan niet alleen in Leiden en Den Haag, maar ook in Rotterdam en Amsterdam. Wij zijn de specialist in het vervangen van iPhone beeldschermen, batterijen en het oplossen van software en hardware problemen. Bijvoorbeeld van de iMac of de Macbook Pro of Air.

Natuurlijk ontvang je altijd een uitgebreide garantie. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw gegevens tijdens het repareren van jouw Apple apparaat veilig blijven. Maak vandaag nog een afspraak voor de Apple reparatie die je wilt laten uitvoeren door PC Checkpunt.