Welke computer reparaties en problemen komen het vaakst voor?

Welke computer reparaties en problemen komen het vaakst voor? Een niet werkende computer is ontzettend lastig. Het belemmert je in je dagelijkse bezigheden en soms ook in jouw werk of sociale contacten. Computer reparatie is dan noodzakelijk. Een computer kan verschillende problemen hebben. Zoals een besturingssysteem dat niet meer goed werkt, randapparatuur dat ineens niet meer compatibel is of een pc die niet meer opstart.

Computer reparatie aan huis en op afspraak

PC Checkpunt is jouw specialist voor computer reparatie. Dat kan zelfs aan huis in de omgeving van Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Breng je jouw computer voor reparatie het liefst langs in één van onze vestigingen? Maak dan vandaag nog een afspraak. Of dat nu gaat om een software en hardware reparatie, problemen met de beveiliging of virussen, randapparatuur of netwerken. Wij repareren jouw computer met garantie.

De meest voorkomende computer problemen en de mogelijke oplossingen

1. Het beeldscherm blijft zwart

Als de computer aan staat maar het beeldscherm zwart blijft, dan wijst dit meestal op een probleem met de verbinding. Bijvoorbeeld tussen de computer en het beeldscherm zelf. Controleer daarom altijd eerst of de monitor op het lichtnet is aangesloten. Er moet een verbinding zijn tussen de monitor en de harde schijf. Als het probleem zich op een laptop voordoet is het beter om de hulp van een computerreparatiebedrijf in te schakelen.

2. De computer start niet meer op

Een computer die plotseling uitschakelt of moeilijk opstart kan een defecte voeding hebben. Controleer of de computer goed op het stopcontact is aangesloten. Het is ook belangrijk om te controleren of het stopcontact goed werkt. Probeer dus verschillende stopcontacten als de computer nog steeds niet opstart. Eventueel kun je meten of de stroomtoevoer voldoende is.

3. Windows wil niet meer opstarten

Als er problemen zijn met het opstarten van Windows dan moet de computer wellicht opnieuw geïnstalleerd worden. Dat kan met zogenaamde herstel software van Windows. Ook voor deze computer reparatie kun je terecht bij de specialisten van PC Checkpunt.

4. Besturingssysteem of software werkt niet correct

Als het besturingssysteem of andere software niet reageert of niet goed werkt, kun je proberen om de computer opnieuw op te starten. Eventueel kun je ook een virusscan uitvoeren. Wil je deze problemen voorkomen? Zorg dan altijd voor een goede beveiliging tegen virussen. PC Checkpunt kan je hier tevens prima in adviseren.

5. De computer is traag

Als de computer trager werkt dan normaal staat de harde schijf misschien te vol. Wis dus eerst alle ongewenste bestanden. Eventueel kun je gebruik maken van een firewall of een externe harde schijf laten installeren. Dit is een goede oplossing voor extra opslagruimte op jouw computer. Daarnaast voorkom je dat de CPU van de computer overbelast raakt.

6. De internetverbinding verbreekt constant of is traag

Verbroken internetverbindingen kunnen erg vervelend zijn. Vaak is het probleem eenvoudig op te lossen. Het kan worden veroorzaakt door een slechte kabel. Deze zijn makkelijk te repareren of te vervangen. De internetverbinding kan ook verbreken als er sprake is van virussen, een slechte netwerkkaart, een kapotte modem of besturingsprogramma. Als het internet traag is en je de prestaties van de computer wilt verbeteren, is het belangrijk  om regelmatig cookies en tijdelijke internet bestanden wissen. Doe dit zeker 3x in de week.

7. Computer wordt te warm

Als een computerkast onvoldoende koeling heeft kunnen de onderdelen van de computer tijdens het gebruik oververhit raken. Om te voorkomen dat de computer defect raakt, moet je de pc altijd uitzetten en laten rusten als hij te warm wordt. Controleer eerst de ventilatoren op hun werking. De experts van PC Checkpunt helpen je graag bij deze computer reparatie.

8. Ratelend geluid

Als jouw computer een ratelend geluid maakt of ander lawaai, dan is dat meestal een teken van een kapotte ventilator of een hardware storing. Ook harde schijven maken vaak lawaai voordat ze kapot gaan. Maak dus altijd eerst een back-up. De hardware problemen kun je laten repareren door PC Checkpunt. Dat geldt ook voor het vervangen van de ventilatoren.