Smartphone reparatie: is dat voordeliger dan een nieuwe telefoon kopen?

Smartphone reparatie. Je zit er zeker niet op te wachten, want jouw mobiele telefoon is je beste vriend. Je kunt geen dag zonder. Met eens smartphone blijf je in contact met je vrienden, houd je jouw agenda bij en check je het laatste nieuws. Onmisbaar dus!

Maar het overkomt de beste onder ons. In een onbewaakt ogenblik laat je de telefoon uit je handen glijden en zit er een flinke barst in het scherm. Dit is vooral tragisch als je een dure smartphone hebt. Zoals een iPhone, Een Samsung of een Huawei. Doet de smartphone het nog? Dan heb je geluk. Toch is een reparatie noodzakelijk om meer schade te voorkomen.

Smartphone laten repareren of een nieuwe kopen?

Net als elk ander apparaat, kan ook jouw mobiele telefoon kapot gaan. Het kan van alles zijn. Het kan gaan om een gebarsten scherm, maar ook om een software bug of een kapotte batterij. Het repareren van een kapotte telefoon neemt niet meer tijd in beslag dan het kopen van een nieuw toestel. Mits je jouw smartphone laat repareren door een specialist. Wil je dit zelf proberen? Houd er dan rekening mee dat je meer tijd kwijt bent én dat de reparatie kan mislukken. Een Apple of Samsung telefoon laten repareren is niet alleen beter voor het milieu, maar bespaart ook veel geld. Waar laat je een mobiele telefoon repareren?

Zelf repareren of kiezen voor smartphone reparatie door een expert?

In sommige gevallen kun je jouw telefoon zelf repareren. Toch is dit niet altijd verstandig.

Je moet namelijk weten wat je doet en over de benodigde gereedschappen beschikken. Om nog maar te zwijgen over de juiste onderdelen en materialen. Een klein foutje met grote gevolgen is zo gemaakt. Zeker bij een smartphone reparatie van de bekende merken. Jouw telefoon reparatie laten uitvoeren door een specialist is in alle gevallen een beter idee. 

Professionele telefoon reparatie is vaak zelfs nog voordeliger en sneller dan wanneer je jouw telefoon zelf wilt repareren. Denk maar eens aan de eventuele vervolgschade en de juiste onderdelen die je moet bestellen. Je telefoon laten repareren door een specialist betekent ook dat de kapotte items aan jouw telefoon worden vervangen door originele onderdelen. Je telefoon blijft dus ook na de reparatie zijn waarde behouden.

Welke smartphone reparaties komen het meest voor?

Of je nu een Samsung telefoon hebt, een iPhone, LG of een Sony smartphone. Vrijwel elke smartphone kun je op een professionele wijze laten repareren. Bijvoorbeeld als je een telefoonscherm wilt laten vervangen of als de batterij van de mobiele telefoon niet meer oplaadt. Welke reparaties kun je snel en voordelig uit laten voeren door een specialist?

1. Een gebroken scherm vervangen

Een gebroken telefoonscherm is heel vaak een reparatie die buiten de garantie valt. Het gaat namelijk om fysieke schade. Helemaal geen probleem, want schermreparatie voor een smartphone hoeft niet duur te zijn. Vaak wordt een gebarsten scherm zelfs vervangen terwijl je wacht. De prijzen van schermreparatie variëren per merk telefoon. Toch ben je met een beeldscherm reparatie flink goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe telefoon moet kopen.

2. Batterij vervangen

De functionaliteit van een telefoon hangt voor een groot deel af van de batterij. Des te vaker de accu van een telefoon wordt opgeladen, des te trager de batterij wordt. Dat betekent ook dat de algemene prestaties van de telefoon afnemen. Als je merkt dat de batterij van jouw telefoon niet meer zo lang meegaat als voorheen of als de telefoon trager worden, is het waarschijnlijker tijd voor een nieuwe batterij. Gelukkig is het vervangen van de batterij een relatief eenvoudige reparatie voor zowel Samsung, Sony, LG als iPhone telefoons.

Smartphone laten repareren door PC Checkpunt

Bij PC Checkpunt kun je jouw smartphone heel voordelig laten repareren. Via de website geef je aan welke problemen jouw telefoon heeft. Dat kan een iPhone zijn, maar ook Samsung of Huawei telefoon reparatie behoort tot de mogelijkheden. Als je de problemen hebt geselecteerd zie je gelijk wat de telefoon reparatie kost. Vervolgens stuur je deze naar ons op of breng je jouw toestel op afspraak langs in één van onze vestigingen. Wij bieden telefoonreparatie in Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.